Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Επαναληπτικό αντιικό μάθημα στις ενότητες 5 και 7 Ιστορία Γ΄ Γυμνασίου

Οι μαθητές της Γ΄ τάξεις καλείσθε:
1. Να διαβάσετε από τα φυλλάδια,  και το βιβλίο τους τις ενότητες 5 και 7 σχετικά με την ελληνική κοινωνία κατά τον 18ο αι. και τον Νεοελληνικό Διαφωτισμό αφενός, την Φιλική Εταιρεία και την Επανάσταση στις Ηγεμονίες της Μολδοβλαχίας αφετέρου.  Βοηθητικό ρόλο θα παίξουν πιθανώς και οι παρουσιάσεις της ενότητας 5 και της ενότητας 7. Σημαντικό είναι να θυμάστε: α. τις αιτίες για την οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική, εκπαιδευτική πρόοδο των Ελλήνων (οικονομική διείσδυση των Ευρωπαίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ==> ανάδειξη των Ελλήνων ως μεσαζόντων και πετυχημένων εμπόρων, συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή 1774 ==> ανάδειξη των Ελλήνων ως πετυχημένων πλοιοκτητών και εμπόρων στην Ανατ. Μεσόγειο και Ναπολεόντειοι Πόλεμοι ==> μείωση του αγγλογαλλικού εμπορίου και ανάδειξη των Ελλήνων ως πετυχημένων ναυτικών και εμπόρων και....παραβατών του θαλάσσιου αποκλεισμού με πολλά κέρδη).
 2. Να ασκηθείτε στις ασκήσεις που έχουν τα φυλλάδια και οι παρουσιάσεις κι έπειτα να συμπληρώσετε και τις διαδικτυακές ασκήσεις: την κοινωνική πυραμίδα του Ελληνισμού, το επαναληπτικό σταυρόλεξο για την Φιλική Εταιρεία, την άσκηση αντιστοίχισης για την Φιλική Εταιρεία και την Επανάσταση στις Ηγεμονίες. Μη ξεχνάτε να τα καταβάσετε πρώτα για να δουλέψουν. Τελευταία είναι η ανακεφαλαιωτική άσκηση που θα βρείτε εδώ. Οι γνώσεις σας θα ελεγχθούν με παιχνίδι kahoot ζωντανό την επόμενη εβδομάδα!
3. Να μπείτε τέλος στο e-me και να αποδεχτείτε την πρόσκληση που σας έκανα, προκειμένου να ολοκληρώσουμε τις κυψέλες.

Με τις δραστηριότητες αυτές θα λήξουμε εδώ τα επαναληπτικά διαδικτυακά μαθήματα και θα προχωρήσουμε ως την επανέναρξη του σχολείου στους Βαλκανικούς Πολέμους και τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου